22. feb. 2009

Od mladička do idealnega psa - seminar z Branko Hobič

Gospa Branka Hobič je znana kinologinja in inšturktorica, z dolgoletno prakso v šolanju psov, ima sodoben pristop do vzgoje in šolanja psov od najzgodnejšega obdobja naprej. Redno se izobražuje, sodeluje s kinološko stroko tudi v tujini in ima neizčrpno zakladnico znanja. Seminar, ki se je zgodil v soboto, 21. februarja, v Ljubljani, je bil fantastičen in menim, da nihče od slušateljev ni odšel nepotešen. Podobna predavanja se bodo zgodila tudi v Novem mestu in Mariboru.

Sobotni seminar o vzgoji mladega psa prišel ravno prav v času, ko se nekateri odločajo in so se že odločili postati lastniki in skrbniki mladičkov naše Chen. To mi je bilo v posebno veselje, saj je trenutek, ko se odločimo za psa, res prelomen, še zlasti za tiste, ki jim bo to prvi zvesti štirinožni prijatelj, pa tudi za tiste, ki jim bo pasja dušica zapolnila izpraznjen kotiček srca. In kot je rekla Branka: Nikoli več ne bo tako, kot je bilo... Ni dovolj psa imeti zgolj in samo rad, potrebno si je pridobiti nekaj znanja, da ne delaš preveč napak in si vzojiš psa, kakršnega nisi hotel nikoli imeti.
Vsi, ki ste predavanje zamudili, pa na juriš in poiščite čimveč informacij v literaturi, ki je dobite v knjižnicah in knjigarnah.
In še bravo za vse, ki ste bili v soboto zraven.

2 komentarja:

  1. Predavanja sva se udeležila s fantom in sva bila prijetno presenečena. Nisva si mislila, da lahko skoraj 4urno predavanje o psih in njihovi vzgoji mine kot bi trenil. Gospa Hobič je z nami delila veliko koristnih informacij, še posebaj nam, novim lastnikom. Vodila nas je skozi razvojna obdobja kužkov in nas opazarjala na kaj moremo biti v le-teh pozorni. Vsem tistim, ki imate priložnost prisluhniti Gospe Hobič to toplo priporočam.
    Poleg tega pa bi opozorila na knjigo "Kako razmišljajo psi" Stanleya Corena. Ob kombinaciji znanosti in številnih zabavnih anekdot, ter dolgoletnih izkušenj nam avtor ponuja praktične nasvete kako psa naučiti novih stvari. V poglavjih prepoznaš modrosti Gospe Hobič.

    LP Senta

    p.s. čakam filmček ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Se čisto strinjam z zgoraj napisanim. Pa še enkrat hvala za povabilo!
    Od Corena je pa še ena luštna knjiga, ki jo je malo težje dobit "Govorite po pasje?"

    Lp, Matevž

    OdgovoriIzbriši